Maak er wat moois van!

Maak er wat moois van!Tot nu toe heb ik vooral geschreven over de nadelen die wij ervaren met ADHD. Maar ADHD heeft gelukkig ook positieve kanten! Zo zijn de meeste ADHD-ers heel creatief.

Zoals onze jongens in alles verschillen, komt ook hun creativiteit op verschillende manieren tot uiting. Oudste wil later uitvinder worden en bedenkt nu al van alles om vrede in de wereld te brengen. Hij heeft ooit een heel waterpark in de achtertuin ontworpen en de plannen voor zijn hotel zijn al klaar. En dat alles in zijn hoofd!

“Stop! Daar kan ik nog iets moois van maken!”

Jongste screent zo’n beetje alles wat het huis binnen komt. En als een voetzoeker speurt hij de straten af. Van alles kan hij nog iets moois maken. Onze berging ligt inmiddels vol met verpakkingsmateriaal en als we echt iets weg willen doen, dan moeten we zorgen dat hij even niet oplet. Zijn grootste hobby? Knutselen natuurlijk!

Goed voornemen!

Zelf heb ik nog wel eens de neiging om vooral de negatieve kant van iets te zien. Maar vanaf nu luister ik goed naar de wijze les van mijn jongste. Mijn motto voor 2016: In alles schuilt iets moois!

Dus als je me binnenkort hoort roepen: “Stop! Daar kan ik nog iets moois van maken!” Kijk dan niet vreemd op. Dan ben ik even zoekende. Maar, zoals Neerlands beroemdste filosoof ooit al zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel!” En ik zal het vinden!

2016: Laten we er met zijn allen iets moois van maken!


Tags: ,

Geplaatst op 31 december 2015 door Ellen in categorie "ADHD", "Overig

1 reacties :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *